Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
1.200 Ft
Menny.:db

BARNA KARMOSBÉKA

Ár:
1.200 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 277-ay142
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Minimum szállítási díj: Nem szállítható.

Leírás

BARNA KARMOSBÉKA
Az afrikai karmos béka (Xenopus laevis) kiváló választás azoknak a hobbistáknak, akik új, szórakoztató és izgalmas háziállatot keresnek akváriumaikhoz.
Ez a békafaj viszonylag szívós és könnyen gondozható, és kedvező növekedési körülmények között évekig élhet.
Az afrikai karmos béka híres modellorganizmusként való alkalmazásáról a különféle biológiai és biokémiai vizsgálatok során.
Érdekes tény : Az afrikai karmos béka volt az első gerinces, akit klónoztak egy laboratóriumban, ez az esemény 1962-ben történt.
Gyors megjegyzések az afrikai karmos békáról
Név
Afrikai karmos béka
Más nevek
Nagy afrikai karmos béka
Tudományos név
Xenopus laevis
Akvárium mérete (optimális)
10 liter
Tartás
Könnyen
Tenyésztés
Közepes - Nehéz
Méret
12–14 cm
Optimális hőmérséklet
20-25 ° C
Optimális PH
6,5 - 7,5
Optimális GH
5 - 20
Optimális KH
4 - 12
Nitrát
Kevesebb mint 40 ppm
Diéta
Húsevő / mindenevő
Viselkedés
Agresszív
Life spa n
20 évig
Színes forma
Olajzöldtől a szürkéig. Albínó
Az afrikai karmos béka taxonómiája és eredete
Az afrikai karmos béka (Xenopus laevis) a Pipidae család afrikai vízi béka faja. Ez egy békacsalád, amely primitív, fogatlan és teljesen vízi.
Az afrikai karmos béka a Xenopus nemzetségbe tartozik, és a vízi békák nemzetsége a Szaharától délre fekvő Afrikában honos.
A Xenopus húsz fajt tartalmaz, és e nemzetség legnépszerűbb fajai a Xenopus laevis (afrikai karmos béka) és a Xenopus tropicalis (nyugati vagy trópusi karmos béka).
Az afrikai karmos béka taxonómiai hierarchiáját az alábbiakban foglaljuk össze:
Közönséges nevek: afrikai karmos béka, afrikai karmos-béka.
Az afrikai karmos béka természetes élőhelye
Ez a vízi békafaj Afrika szubszaharai sekély folyóit és tavait lakja; száraz és félszáraz éghajlaton egyaránt.
Őshonos elterjedési területük Angola, Kamerun, Kongó, Kenya, Namíbia, Nigéria, Dél-Afrika, Szudán, Uganda, Zambia stb. , Franciaország, Mexikó, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság.
Az afrikai karmos béka toleráns a környezeti változásokkal szemben, és szinte minden víztestben megmarad.
Száraz időszakokban is képesek a túlélésre, új élőhelyekre való vándorlásra és a magas sótartalmú vizekben túlélésre.
Az afrikai karmos békák leírása
Afrikai karmos béka - - Részletes útmutató gondozás, étrend és tenyésztésJellemzőjük, hogy minden hátsó végtagjukon három rövid karm található. A békák ezeket a karmokat használják fel a nagy táplálék darabok felaprítására, mielőtt bekapnák őket.
Szemük van (szemhéj nélkül), amelyek az ék alakú fejek és az elülső végtagok tetején helyezkednek el. Ezek az elülső végtagok kicsiek, míg a hátsó végtagok nagyok, izmosak.
Jelen vannak a szemük mellett elhelyezkedő porcos dobpanelek is, amelyek elősegítik a hallást, mivel nincsenek külső dobhártyájuk.
Az afrikai karmos békák kiváló úszók, teljesen kifejlődött tüdejük és erőteljes hátsó végtagjaik vannak az úszáshoz és a zsákmány felé ugráshoz.
Az afrikai karmos béka mérete változó, a hímek kisebbek, mint a nőstények, a felnőttek általában 12 - 14 cm nagyságúak.
Sima, nyálkás testük lapított és foltok borítják, általában szürkétől olivazöldig, hátukon és végtagjaikban barna vagy sötétszürke foltok vannak, míg az alsó részük halványsárga vagy törtfehér.
Hátsó nyílásuk nyílásként szolgál az emésztőrendszer, a szaporodási és a húgyutak számára.
Ez a vízi békafaj 15 évig élhet természetes élőhelyeiben, és akár 20 évig is fogságban.
Különbség az afrikai karmos békák és az afrikai törpebékák között
Az afrikai karmos békák ragadozók. Például vannak dokumentált jelentések, amikor még náluk is nagyobb méretű halakat támadtak és öltek meg zsákmány Erős, karmos hátsó lábakat használnak szétszakításukhoz. Ezek a békák más békafajokat is megesznek.
Bár az afrikai karmos béka és az afrikai törpe béka megjelenésében nagyon hasonló, néhány figyelemre méltó különbséggel megkülönböztethetők.
Az afrikai karmos békák szeme a feje tetején helyezkedik el, míg az afrikai törpe békák szeme a fejük oldalán helyezkedik el.
Az afrikai karmos békák lapos orrúak, míg az afrikai törpebékák hegyesek.

Afrikai törpebékák (Hymenochirus boettgeri )
Afrikai karmos békák
(Xenopus laevis)
Szín
az olajzöldtől a barnaig, fekete foltokkal
gyakran zöldesszürke
Albínó
Nincs megerősítve albínó forma
lehetséges
Méret
5 - 7 cm
12 - 14 cm
Úszóhártyás
négy hálós láb
hálós hátsó lábak, míg elülső lábuk autonóm számjegyű
Bőr
durva
sima
Szemek
szemük a fejük oldalára áll
szemek a fejük tetején
Hang
hímek
hím és nőstény
Tehát nagyon óvatosnak kell lenned az állatkereskedésekben, különösen, ha afrikai törpebékákra van szükséged. Kicsi korukban hasonlónak tűnhetnek, azonban ez a hiba tömeggyilkossághoz vezethet egy békés közösségi akváriumban.
Az afrikai karmos békák viselkedése
A vadonban az afrikai karmos békák aszály idején élőhelyükről a közeli vízekbe vándorolnak, vagy befurakodhatnak a sárba, akár egy évig is szunnyadhatnak. Csak akkor kerülnek újra a felszínre, ha a kedvező körülmények visszatérnek.
Falánk evők, és különféle étrendeket fogyasztanak, kezdve az ebihalaktól, az ivadékoktól, a férgektől stb.
Az afrikai karmos békákat élelem vagy holt táplálékillata ébreszti fel, és addig fognak úszni, hogy ezt keressék, amíg fel nem fogják.
A rendkívül kényes ujjak, az éles szaglás és a testükön elhelyezkedő oldalsó vonalvezetés miatt a zsákmány elkapása meglehetősen egyszerű.
A rövid mellső végtagokat az ételnek a szájba történő irányítására használják, míg az izmos hátsó végtagokat főleg a béka a vízoszlopon keresztüli hajtására használják.
Mivel az afrikai karmos békáknak nincs nyelve, az elülső végtagokra támaszkodnak, hogy segítsék az etetési folyamatot; zsákmány elkapása és mozgatása a száj felé fogyasztásra.
Alkalmanként a hátsó végtagjaikon lévő karmokat használják fel arra, hogy féregeket, ételrészecskéket és szerves anyagokat ássanak ki a sárból.
Afrikai karmos békák etetése
A lárva szakaszában az afrikai karmos békák planktonokkal táplálkoznak. Másrészt az kifejlett afrikai karmos békák aktívan keresik az élőhelyükön található elhullott rovarokat és szerves hulladék darabokat.
Emellett hajlamosak élő ebihalakat, férgeket, rákokat, csigákat, apró halakat és bármilyen más elérhető organizmust fogyasztani.
Fogságban különféle egészséges ételekkel táplálkozhatnak. Ezek tartalmazzák:
szunyoglárva,
viaszférgek,
tubifex ,
garnéla,
csigák,
halak,
és kétéltűeknek szánt kereskedelmi forgalomban előállított élelmiszer.
Próbáljon naponta változatos táplálékkal etetni őket, és szorosan figyelje a béka méretét.
Ha túlsúlyra utaló jelek jelentkeznek, változtassa meg az etetési ütemtervet, és minden második nap étkezzen. Ugyanebben az értelemben, ha túl karcsúnak és egészségtelennek tűnnek, akkor fontolja meg gyakrabban az etetésüket.
A békák abbahagyják az evést, ha megtelnek, és ezen a ponton el kell távolítania a meg nem evett ételeket.
Ne táplálja túl!
Jobb etetni a kis adagokat, amelyek rövid idő alatt elfogyasztanak.
Ha békái nem jól táplálkoznak, megpróbálhatja csipesz segítségével közvetlenül a táplálni őket. Egy idő után megszokhatják ezt a módszert, és bármikor elérik az ételt, amikor látják, hogy jön.
Afrikai karmos békák tartása és elhelyezése
Tartály mérete:
A 10 - 40 literes a minimális tartályméret egy vagy két afrikai karmos béka elhelyezéséhez.
Víz paraméterek:
Hőmérséklet : Az afrikai karmos béka ideális vízhőmérséklettartománya 20-25 ° C
pH : Az optimális pH 6,5 - 8,0 között van, és ez a legjobb a békáinak.
Keménység : Az afrikai karmos békák a vízkeménységben érzik majd a legjobban az 5 - 20 GH tartományokat.
Világítás:
Az afrikai karmos béka remekül érzi magát egy LED-es akváriumfénnyel. Nem igényelnek különleges UVB-fényt, mint néhány békafaj.
Biztosítson 12/12 fényciklust; 12 óra be- és 12 óra kikapcsolási sorrendben a ciklus időzítővel állítható be. Ennek célja, hogy utánozza természetes környezetüket.
Talaj: Használjon közepes vagy nagyméretű kavicsot a tartály alján, és kerülje a kis szemcsék vagy kavicsok használatát, mert a béka véletlenül lenyelheti.
A kis kavics jelenléte a bélben súlyos sérüléseket és akár halált is okozhat, ezért olyan kavicsot keres, amely nem fér bele a béka szájába.
Dekorok:
Biztosítson sok rejtekhelyet barlang, sziklák, csövek és üreges fák segítségével. Díszítheti az akváriumot olyan erős élő növényekkel is, mint Anubias , Jávai moha stb., Amelyek nem igényelnek tápanyagban gazdag talajt
A békák imádni fogják a díszek által biztosított rengeteg rejtekhelyet.
Afrikai karmos békák tenyésztése
A reproduktív viselkedés egy tavaszi eső szimulálásával indukálható. Ez úgy érhető el, hogy a víz hőmérsékletét 4-6 hétig 18-20 C csökkentik. A vízszint 10 - 15 cm-re történő csökkentése mellett.
Az akvárium tisztán tartása érdekében ebben az időszakban végezzen részleges vízcseréket.
Ezután töltse fel a vízszintet, és emelje a hőmérsékletet 25-88 ° C-ra 1-2 hétig, és győződjön meg róla, hogy a lámpák ki vannak kapcsolva.
A hím párzási készséget jelez a párzási hívással, ez fémes kattanásnak tűnik. A nőstény válaszul kattogó zajt ad ki.
A hím ekkor kinyújtja az alkarját, hogy megfogja a befogadó nőstényt közvetlenül a hátsó lábak felett, ezt a párosodási ölelést Inguinal Amplexus néven ismerjük.
A pár körkörös mozdulatokkal mozog, amíg az összes petét le nem rakják, a hím ezt követően megtermékenyíti a petéket. Ez a folyamat 2 órától 2 napig tarthat.
A nőstény legalább 200 petét rak. A hőmérséklettől függően az inkubáció 3-7 napig tart.
Fontos: A felnőtt afrikai karmos békákról ismert, hogy felfalják saját petéiket. Ezért a tojásokat egy külön tartályba kell helyezni tiszta, klórmentes édesvízzel, 26–28 ° C hőmérsékleten.
A kikelés után az ebihalak vízinövényeken és más tárgyakon lógnak, és speciális mirigyek váladékával kapcsolódnak össze.
A születés utáni 3-4. Napon az ebihal pofa ék alakúvá válik, a szájzugokban hosszú tapintható szálak jelennek meg.
Afrikai karmos béka és megfelelő akváriumtársak
Az afrikai karmos békák agresszív és nagyon kitartó ragadozók, nagy étvággyal. Mindenevő, és könnyen vadászni tudnak a kis és közepes méretű halakra. Ezért nem ajánlott apró halakkal, garnélával vagy édesvízi csigával tartani őket.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Cikkszám: 277-ay79
500 Ft 400 Ft
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 400 Ft
Cikkszám: 277-csf15
640 Ft 460 Ft
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 460 Ft
Cikkszám: 277-ay115
400 Ft 300 Ft
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 300 Ft

Üdvözöljük Akvarisztikai, Terrarisztikai, Kerti tavi, valamint Kutya, Macska, Rágcsáló és Madár felszerelés és eledel webáruházunkban!

Webshopunkban mindent megtalál amire szüksége lehet akváriuma és kerti tava felszereléséhez, beüzemeléséhez és folyamatos karban tartásához.

Vegye meg egy helyen kedvencei felszerelését, játékait és eledelét is!

Pécelen belül INGYENES kiszállítást vállalunk minden rendelésre!

Ha nem találod azt a méretű, formájú, színű, márkájú terméket amit szeretnél, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és mi megpróbáljuk beszerezni azt a számodra.

Válogasson termékeink közül: 

Édesvízi akvarisztika:

Terrarisztika:

 • Dekorációk, kilépők
 • Terráriumok, akvaterráriumok, aljzatok
 • Etetők, Itatók, Eledelek
 • Vitaminok, vízkezelés
 • Terrárium- Fűtés, Világítás, Szűrés, Párásítás
 • Terrárium hőmérők és páramérők

Kerti tó:

 • Haltápok,
 • Kerti tó szűrés,
 • Kerti tó levegőztetés,
 • Tó világítás,
 • Tókezelés, talajok,
 • Mocsári és tavi növények

Kutya és macska:

Rágcsáló:

Madár:

Amennyiben valamilyen ön által keresett terméket nem talál, vagy kérdése van a választott termékkel kapcsolatban keressen bátran elérhetőségeink bármelyikén.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és kövesse facebook oldalunkat, nehogy lemaradjon folyamatosan megújuló kínálatunkról és Akcióinkról!