Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cryptomeria japonica 'Vilmoriana' -

Halkaland
5.080 Ft
Menny.:db
Egységár: 5.080,00 Ft/db
Cikkszám: m17
Nem értékelt
Minimum szállítási díj: 1.910 Ft
5.080 Ft
Menny.:db

Leírás

Cryptomeria japonica 'Vilmoriana' -
A Cryptomeria egy monotipikus nemzetség, amely csak egy fajt foglal magában: cryptomeria japonica – japán cédrus . Japánban és Délkelet-Kínában őshonos örökzöld tűlevelű, amelyet általában friss zöld tűk jellemeznek, ritkán bézs vagy sárga, kissé egzotikus megjelenés. Létezésük a mi bolygónkon a jura időszakra nyúlik vissza (208-144 millió évvel ezelőtt), amit baromi hosszú idő figyelmen kívül hagyni. Minden ismert és elérhető fajtát teszteltünk a CE kontinentális éghajlaton (USDA 5b zóna), és mindegyik nagyon jól teljesít itt.

A Vilmoriniana a japán cédrus törpe fajtája, amelyet Japánból importáltak, és Auguste Louis Maurice Lévêque de Vilmorin (1849-1918) francia botanikus és kertész honosította meg 1890 körül. Legalább 20 különböző növényfaj vagy -fajta viseli büszkén a nevét. Ez a kriptoméria alacsony és sűrűn elágazó, gömb alakú cserje. Örökzöld tűlevelei rövidek, tavasszal és nyáron élénkzöldek, őszre és télre bronzvörösre színeződnek a cserje szigetelt részein. Ideális kis kertekbe vagy nagy sziklakertbe, és takaros aljzatot képez, kitöltve a kis fák vagy cserjék alatti teret, amelyek lombkoronája csak világos árnyékot ad (szűrt napfény).

A Vilmoriniana japán cédrus lassan növekszik, és általában nincs szüksége metszésre. Ennek ellenére a mérete kora tavaszi nyírással szabályozható, minden fagy után. A japán cédrus szinte bármilyen jó vízelvezetésű talajban megterem, de a legjobb eredmény elérése érdekében termékeny, mély, mindig nedves talajban termesztjük. A részleges árnyék a legjobb, és a teljes napsütést is igénybe veheti, ha folyamatosan nedves talajban van. Nem igényel műtrágyázást vagy kártevővédelmet. Néha a lombkorona mélyén kiszáradt tűket és ágakat láthatunk, ami normális olyan helyeken, ahová nem ér be a nap. Csak távolítsa el őket, és ne féljen a betegségtől. Nagyon strapabíró – védelem nélkül legalább -27 °C-ot is kibír
2 l es cserépben.40/60 cm magas.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek