Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Kerti tó karbantartás

Kerti tó karbantartás
2020. 07. 31. 14:19:46

Vállaljuk kerti tavak, halas tavak, fürdő tavak, patakok, vízesések, szűrő tavak, tűzi víz tározók karbantartását.

Miért minket válasz?

  • csak garanciával vállaljuk a kivitelezéseket.
  • számlaképes, megbízható cég vagyunk, ami azért fontos, mert ha pár év múlva probléma van a munkánkkal, akkor minket megtalálni.
  • rugalmas kivitelezés.
  • nem kell mást keresni a tótechnika miatt, hiszen igen széles a tótechnikai és felszerelési termékkörünk.
  • webshopunkban és személyesen is tudtok válogatni kerti tavi növényeink, tavirózsáink közül.
  • még akkor is szívesen adunk karbantartási vagy növényápolási tanácsokat, ha tényleges vásárlás nem volt.

Tavunk karbantartására leginkább ősszel és tavasszal van szükség.

Ősszel, amikor már a víz hőmérséklete lecsökken 6 Celsius fok környékére, akkor meg lehet kezdeni a növények elszáradt leveleit, szárait levágni. Ilyenkor már előfordulhatnak talaj menti fagyok ezért hogy, ne érhessen meglepetés minket érdemes elrakni a fagyra érzékeny díszeket, dekorációkat (kerámia, fa) és gépészetet is érdemes ilyenkor már szétszednünk. Érdemes a gumi gyűrűket bekenni szilikonnal, hogy ne száradjanak ki. A szűrőt és a szűrőanyagokat alaposan mossuk ki és szárítsuk meg, mert különben bebüdösödik és penészes lesz.

Télre érdemes betenni egy vagy két tavi porlasztókövet, amit egy légpumpával üzemeltetünk. Erre azért van szükség, mert folyamatosan szellőzteti a vizet és kb. -10/-15 fokig nem engedi befagyni a tavunkat. A porlasztót ne tegyük 60cm-nél mélyebbre, mert túlságosan sok hideg vizet húzhat a mélyebb rétegekbe. A téli időszak átvészelésére rengetek trükk és praktika létezik, kinek mi vált be.

Tavasszal, amikor már biztos nem lesznek talaj menti fagyok, akkor össze lehet rakni a tószűrőt. Az első beüzemelésnél érdemes rakni a szűrőbe indító baktériumot is. Igazítsuk vissza az elmozdult köveket és szükség szerint mossuk le azokat. Csináljunk egy alapos vízcserét egybe kötve a tó porszívózásával, hiszen télen belerohad a vízbe az ősszel a fákról lehullott levelek, növények elszáradt levelei, szárai. Ilyenkor van lehetőségünk megnézni a mélyebben lévő növények gyökerét, hiszen van amelyik elég agresszívan terjeszkedik. Ezeket érdemes visszavágni, ügyelve a fóliára!!

Ha ezekkel megvagyunk, akkor mehet is a feltöltés és a szűrő beindítása.

Jó tavazást!

Karbantartás magában foglalja a kövek, part megigazítását, növények gondozását, porszívózást, feltöltés megkezdését, szűrő beüzemelését.