Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
420 Ft
Menny.:db

KOLUMBIA LAZAC

Ár:
420 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 277-ay116
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Minimum szállítási díj: 9.223.372.036.854.775.808 Ft

Leírás

KOLUMBIA LAZAC
Külalak és jellegzetességek leírása
A kolumbia lazac teste viszonylag magas felépítésű, oldalait barnás-szürke alapon ezüstös pikkelyek borítják, melyek az oldalvonal fölött kékesen irizálnak. A jól élelmezett hal úszói élénk pirosak, kivéve a hátúszót, amely narancsos árnyalatú. A szemgyűrű ezüstös fényű.

Az ivarérett hímek hátúszója kissé megnyúlt, és a testük a nőstényeknél karcsúbb.

Tartása és tenyésztése
Elég jól alkalmazkodik akváriumi körülményekhez, a tapasztalatok szerint szereti a jól benövényesedett , folyami homok altalajú, egy-két uszadékfával (vagy ha az nincs, akkor gyökerek is megfelelnek) díszített tartómedencét. A vizet szűrjük át tőzegen, és hogy minél otthonosabban érezzék magukat szúrjunk a talajra még egy-két marék száraz bükk- vagy tölgyfalevelet is. Ezeket néhány hetente cseréljük le a víz elromlásának megelőzése miatt, de a tea-szerű víz nagyon jó hatással lesz halaink közérzetére. A világítást egy kissé kevésbé intenzívre állítsuk be. Természetes élőhelyén elég kevés növény él, de mint már említettem akváriumban nyugodtan használhatjuk az ebből a biotópból származó, kis fényigényű fajokat. Az akvárium berendezésekor hagyjunk számára elegendő úszóteret, hiszen, mint nemzetsége legtöbb tagja, a kolumbia lazac is kiváló úszó.

A kolumbia lazac igazi rajhal, csak csapatban tartsuk, melynek minimális létszáma 6-8 fő. Társhalaknak bátran ajánlhatók a Corydorasok, törpesügérfélék, egyéb pontylazacok, páncélosharcsák, algázók, szivárványhalak, vagy bármilyen nyugodt habitusú, nem túl nagy méretű hal.

Élelmezését illetően előnyben részesíti a gerinctelen élőeleséget, leginkább a planktonikus szervezeteket, de akváriumi körülmények között gond nélkül tartható lemezes- vagy granulált díszhaltápon, fagyasztott táplálékon. Színei intenzitását planktonok etetésével tarthatjuk meg.

Tenyésztése hasonlít a többi pontylazacéhoz. A jól tartott állomány a közös akváriumban is gyakran ívik, de itt az ivadék megmaradási esélye kicsi. Ha nagyobb létszámú utódcsapatot szeretnénk, töltsünk fel egy 45x25x25 cm-es medencét tőzegen átszűrt 5,5 pH°-jú, 1-5 Nk°-ú 28-30 C°-ú vízzel, az aljára helyezzünk ikrarácsot, és valamilyen ívatónövényt (forrásmohát vagy mesterségeset). A víz szűréséről egy kisebb méretű szivacsszűrővel gondoskodjunk. Ívatni lehet csapatosan vagy párosan. Ha a csapatosat választjuk, helyezzünk ki mindkét nemből 6-7 jól táplált, szép színezetű példányt. Ha páros technikát választjuk célszerű a nemeket külön tartva kondícionálni. Válasszuk ki a legteltebb nőstényt és a legszebb színű hímet, és az esti órákban helyezzük át őket a szaporítómedencébe. Másnap reggel az ívás általában megtörténik. Az ikrák és a zsenge ivadék érzékenyek az erős fényre, ezért takarjuk le őket.

A nőstényenkénti 100-400 ikrából 24-36 óra múlva kelnek ki a lárvák, majd további 3-4 nap múlva úsznak el. Eleinte kisebb méretű kerekesférgeket fogyasztanak, majd ha már elég nagyok adhatunk Artemia naupliust, grindálférget is. Színesedni nagyjából 2 cm-es korukban kezdenek.

Összességében nem igényes, kezdőknek kiválóan alkalmas, javasolt faj!!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Üdvözöljük Akvarisztikai, Terrarisztikai, Kerti tavi, valamint Kutya, Macska, Rágcsáló és Madár felszerelés és eledel webáruházunkban!

Webshopunkban mindent megtalál amire szüksége lehet akváriuma és kerti tava felszereléséhez, beüzemeléséhez és folyamatos karban tartásához.

Vegye meg egy helyen kedvencei felszerelését, játékait és eledelét is!

Pécelen belül INGYENES kiszállítást vállalunk minden rendelésre!

Ha nem találod azt a méretű, formájú, színű, márkájú terméket amit szeretnél, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és mi megpróbáljuk beszerezni azt a számodra.

Válogasson termékeink közül: 

Édesvízi akvarisztika:

Terrarisztika:

 • Dekorációk, kilépők
 • Terráriumok, akvaterráriumok, aljzatok
 • Etetők, Itatók, Eledelek
 • Vitaminok, vízkezelés
 • Terrárium- Fűtés, Világítás, Szűrés, Párásítás
 • Terrárium hőmérők és páramérők

Kerti tó:

 • Haltápok,
 • Kerti tó szűrés,
 • Kerti tó levegőztetés,
 • Tó világítás,
 • Tókezelés, talajok,
 • Mocsári és tavi növények

Kutya és macska:

Rágcsáló:

Madár:

Amennyiben valamilyen ön által keresett terméket nem talál, vagy kérdése van a választott termékkel kapcsolatban keressen bátran elérhetőségeink bármelyikén.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és kövesse facebook oldalunkat, nehogy lemaradjon folyamatosan megújuló kínálatunkról és Akcióinkról!