Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
13.062 Ft
Menny.:db

Messner szűrő szkimmer 140, 30 m2 vízfelületig

Ár:
13.062 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 267-tak9
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás

Messner szűrő szkimmer 140, 30 m2 vízfelületig /ajánlott pumpaméret: 2-6 000 liter

Skimmer (falevélgyűjtő- vízfelszín tisztító) fekete műanyagból

A kisebb vízpumpákhoz sajnos nem gyártanak megfelelő méretű szkimmert. A Messner / Skimmer 140-es még egy jó megoldás lehet, de használata körülményes, mindenképpen átalakításra van szükség. Ehhez a megoldáshoz kínálunk egy egyszerű megoldást. 5-6 db 1”-os fekete műanyag idom, és egy 32mm PVC cső segítségével a szivattyútól függetlenül, tág vízmélységi határok között telepíthető a felülettisztító.

A talp, ami tőkesúly is egyben, készülhet egy lapos hasított dekorációs kőből, egy 20x25 cm-es beton lapból vagy hasonló méretű 10 mm vastag laposvasból - a két utóbbit ajánlatos feketére festeni. A talp közepén egy 7 mm-es lyukat kell fúrni, és ehhez kell rögzíteni a szkimmert és a kiegészítő elemeket. A talp házilag már könnyen kialakítható

A szkimmer az alábbi vízmélységi határok között fokozatmentesen telepíthető:

minimális vízmélység 27 cm + a talp vastagsága
maximális vízmélység 74 cm + a talp vastagsága
A maximális vízmélység a PVC cső hosszának növelésével akár 1 méter fölé is emelhető
A felületi tisztítót próbáljuk a vízpart közelében elhelyezni, úgy hogy azt kézzel is elérhessük. A szkimmer és a szivattyú között lévő spirálcső - min 1” - hossza ne haladja meg az egy métert.

Ha speciális telepítésre van szüksége, keressen bennünket az alábbi telefonszámon vagy e-mailben: 0630/2987-694, 0625/286-041, fpkert@florapack.hu

Gyártói leírás:
Ez a használat utasítás a szerelésre, a használatra és a biztonságra vonatkozó fontos tájékoztatót tartalmaz!
A szkimmer funkciója és működésmódja
A szkimmer, ami egy szivattyúra van rögzítve, lehetővé teszi a vízfelület megtisztítását a rajta úszó idegen testektől, mielőtt azok lesüllyednének a medence vagy a tó fenekére, és azt beszennyeznék. Egy vékony felületi vízréteg elszívása által a vízfelületen áramlás keletkezik a szkimmer irányába. A nagyobb testeket - mint például a leveleket vagy füvet a szkimmer szűrője közvetlenül felfogja, és azokat alkalmanként el kell távolítani. A kisebb részecskéket és a port a szivattyú az elszívott vízzel együtt a medence vagy a tó szűrőjébe továbbítja, ahol azok kiszűrésre kerülnek.
További felhasználási lehetőség egy szivattyúval kapcsolva egy mester­séges patak vagy vízesés fenntartása. A beszívó szűrőként szolgáló sz­kimmer a szivattyú leszerelése és kivétele nélkül gyorsan megtisztítható. Biológiailag pozitív hatás a meleg felületi vízrétegek elszívásából adódik, miáltal a tó mélyebb rétegeinek a hőmérséklete állandó marad, így az algák szaporodása lelassul.
Egy légpárna üzem közben folyamatosan gondoskodik a szkimmer felső részének optimális pozíciójáról közvetlenül a vízfelület alatt.
A szivattyú minimális mérete - teljesítménye
A tó vízmennyisége (Liter) kb.
A tó felülete m2 kb.
2000 l/óra
2000 liter
6 m2
3500 l/óra
2000 liter
10 m2
5000 l/óra
2000 liter
15 m2
A szkimmert egy 32 mm-es szívócsonkos szivattyúkra egyszerűen rá lehet dugaszolni, majd a kívánt módon be lehet állítani. 1"-os menetes szívócsonkkal ellátott szivattyúknál a szkimmert rá kell csavarozni a csat­lakozóra. A szkimmer csőrendszere kétrészes, és egymással szemben elfordítható úgy, hogy a szkimmert vízszintes helyzetbe lehessen állítani. A tóban a szivattyú elhelyezési felülete is lehetőleg vízszintes legyen.
Fontos!
Működéstechnikai okokból - a szivattyú méretétől függően - kb. 24 - 30 cm távolság betartására van szükség a szivattyúnak a tóban lévő elhelyezési felülete és a vízfelület között. A szivattyú ebben az üzemelési tartományban (6 cm) működik rendeltetésszerűen. Ha a vízszint ezt meg­haladóan növekszik, akkor a szkimmer felsőrésze elhagyja a megvezetőt, és leúszik.
Szükség esetén a külön tartozékként kapható 1”-os hosszabbítóval lehetőség nyílik a távolság 15 cm-el történő növe­léséhez, amennyiben egy hosszabbítót használ, illetve 30 cm-el történő növeléséhez, ha két ilyen hosszabbítót használ.
Tipp:
A megengedett legmagasabb vízszintet egy a tó szélére szerelt túlfolyóval szabályozhatja, ami a felesleges esővizet elvezeti.
Üzemeltetési tanácsok a szkimmerhez
Üzembevétel előtt emelje meg az úszót, hogy az úszó pereme alatt szükséges légpárnát biztosíthassa.
Tisztításhoz a szkimmer szűrője levehető és üríthető. Ez a művelet szükség szerint (elszennyeződés) megismételhető és ellenőrizhető.
Figyelem!
Ha a vízszint elpárolgás ill. a napsütés következtében az üzemelési tartomány alá csökken, akkor a szivattyú nem képes a víz fels­zívására. Az ilyen „szárazon működés" a szivattyú meghibásodását okozhatja.
A szűrőrendszert egy tószűrő egészíti ki. Ezt egy tömlővel csatlakoztatjuk a tóban lévő szivattyúra. Feladata a tó vizének a szűrése. Egy másik tömlő vezeti vissza a szűrt vizet a tóba.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Neked ajánljuk

Hasonló termékek

Cikkszám: 267-sz207
Gyártó: HAPPET
20.690 Ft

Üdvözöljük Akvarisztikai, Terrarisztikai, Kerti tavi, valamint Kutya, Macska, Rágcsáló és Madár felszerelés és eledel webáruházunkban!

Webshopunkban mindent megtalál amire szüksége lehet akváriuma és kerti tava felszereléséhez, beüzemeléséhez és folyamatos karban tartásához.

Vegye meg egy helyen kedvencei felszerelését, játékait és eledelét is!

Pécelen belül INGYENES kiszállítást vállalunk minden rendelésre!

Ha nem találod azt a méretű, formájú, színű, márkájú terméket amit szeretnél, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és mi megpróbáljuk beszerezni azt a számodra.

Válogasson termékeink közül: 

Édesvízi akvarisztika:

Terrarisztika:

 • Dekorációk, kilépők
 • Terráriumok, akvaterráriumok, aljzatok
 • Etetők, Itatók, Eledelek
 • Vitaminok, vízkezelés
 • Terrárium- Fűtés, Világítás, Szűrés, Párásítás
 • Terrárium hőmérők és páramérők

Kerti tó:

 • Haltápok,
 • Kerti tó szűrés,
 • Kerti tó levegőztetés,
 • Tó világítás,
 • Tókezelés, talajok,
 • Mocsári és tavi növények

Kutya és macska:

Rágcsáló:

Madár:

Amennyiben valamilyen ön által keresett terméket nem talál, vagy kérdése van a választott termékkel kapcsolatban keressen bátran elérhetőségeink bármelyikén.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és kövesse facebook oldalunkat, nehogy lemaradjon folyamatosan megújuló kínálatunkról és Akcióinkról!