Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nelumbo Agate

Halkaland
10.400 Ft
8.990 Ft
Menny.:db
Egységár: 8.990,00 Ft/db
Cikkszám: 15
Nem értékelt
Minimum szállítási díj: Nem szállítható.
10.400 Ft
8.990 Ft
Menny.:db

Leírás

Leírás

Az indiai lótusz szépséges és nagy hagyományokkal rendelkező vízi növény melynek hatalmas virágtündér rózsáira hasonlítanak azonban a közepében lévő érdekes toktermés által jól megkülönböztethetők tőle. A leginkább öntözőkannára hasonlító sárga színű magtok rejti a lótusz magjait melyek nagyon hosszan akár ezer évig is megőrzik csíraképességüket. Ez a gyönyörű növény igen gyakori vendég India és Vietnám vízi kertjeiben egyben az ország hivatalos növényeként tartják számon, de megkapó szépsége miatt a világ sok pontján ültetik és nem csak az ős hazáját jelentő trópusi klímán. Az indiai lótusz, mint szimbólum fontos szerepet tölt be Ázsia szerte hisz a hindu és a buddhisták egyaránt olyan spirituális tulajdonságokkal ruházták fel mint a lelki megtisztulás a tökéletesség és az újjászületés. A legenda szerint Buddha azzal a különleges adottsága született a földre, hogy amerre csak lépett a lábai nyomán mindenhol lótuszvirágok nyíltak, de számos hindu istennőt is lótuszvirágokban állva ábrázoltak. Ez a számos költőt és festőt megihletett nővény valójában egy erős növekedésű lombhullató évelő növény, mely sekély, nyugodt vizekben érzi otthon magát. A vaskos levélen fejlődő a vízből erősen kiemelkedő kerekded leveleinek szinte enyhén kékeszöldes árnyalatú nagy illatos virágai hússzínben, rózsaszínben vagy fehérben pompáznak a nyár folyamán. Érdekessége a növénynek, hogy mind a törzse mind a szára mind pedig a szirmai ehetőek, amiket főzve vagy szárítva használnak különböző ételekben, de gyógyhatásúkért is fogyasztják őket. Érett termését száraz virágcsokrokba használják díszítésül.

Csak személyes átvétellel érhető el ez a termék

Gondozása

Meleg és fénykedvelő növény, annak ellenére, hogy fagyérzékeny vastag iszapban a mi éghajlatunkon is áttelel különösen a tó jégpáncélja alatt. Hideg szelektől mentes védett fekvést igényel, olyat ahol szinte egész nap folyamán része van napsütésben. Bár betegségekkel szemben viszonylag ellenálló növény üvegházban tartva azonban könnyebben megtámadják a kártevők. Elhervadt virágokat időről időre érdemes eltávolítani róla

Jellemzők

  • évelő 
  • szinte minden része ehető
  • tartsuk zárt dézsában
  • 60-80cm mélyen és vastag iszapban könnyedén áttelel

Szaporítása

Magról vagy rizómáról tőosztással lehetséges a szaporítása. Átültetésnél nagyon fontos hogy a rizómák ne törjenek, mert az a növény pusztulásához vezethet.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek

Nuphar Lutea Vizitök

Cikkszám: 290-a1
2.620 Ft 2.350 Ft
Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb ára: 2.350 Ft