Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
600 Ft
Menny.:db

OLLÓFARKÚ RAZBÓRA

Ár:
600 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 277-ay141
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Minimum szállítási díj: 9.223.372.036.854.775.808 Ft

Leírás

OLLÓFARKÚ RAZBÓRA
Külalak és jellegzetességek leírása
A háromcsíkú razbóra farokúszója erősen villás, a szép példányokén fekete és fehér foltok is vannak; a többi úszók színtelenek. A test alapszíne szürkészöld, a hasoldal ezüstös. Oldalain a hasvonal felett egy arany sáv látható, melyet még jobban kiemel a testközépen futó fekete csík. A nőstények jellemzően nagyobbra nőnek a hímeknél, míg ez utóbbiak színe íváskor erősebb.

Tartása és tenyésztése
Az ollófarkú razbóra igazi rajhal, csak csapatban érzi jól magát, ezért legalább 5-6 példányt tartsunk egyszerre. Társas akváriumba nyugodt természete miatt jó szívvel ajánlható. Akváriumát telepítsük be sok növénnyel, uszadékfával, kisebb sziklákkal, de azért hagyjunk számára megfelelő méretű kiúszóteret is. A faj kifejezett ugróbajnok, úgyhogy akváriumát alaposan takarjuk le. Pihenéskor jellegzetesen ollózva mozgatja farokúszóját.

Élelmezése könnyen megoldható: mindenféle élőeleséget szeret, de száraz tápokat és a fagyasztott eleséget is elfogadja. A vadon élő példányok kitűnő felszíni rovarvadászok, ezért meg lehet őket kínálni apróbb rovarokkal, mint a Drosophila.

A víz minőségével szemben sincsenek túl nagy igényei, társasakváriumban sima csapvíz is megfelelő számára, de azért a megfelelő szűrésről sem szabad megfeledkeznünk, ugyanis nem csak a tiszta bomlástermék mentes vizet, de a természetes élőhelyén megszokott lassú áramlást is kedveli. A hőmérsékletet 23-26°C-ra állítsuk be.

A jól élelmezett (kondicionált) és megfelelő korú halak néha leívnak társasmedencében is, de ilyen körülmények között csak kisszámú ivadék túlélélése lehetséges. Ha nagyobb számú utódot szeretnénk, szükségünk lesz egy hosszúkás (120x30x30 cm-es, 113 literes) akváriumra, melyet csak körülbelül félig töltünk fel vízzel. A megvilágítást mellőzzük, vagy csak igen gyenge legyen. A tenyésztő víz jellemzői: lágy 2-6°Nk, a pH 6-6,5 kissé savanyú, 26-28°C-os. A tartály aljára helyezzünk el lehetőleg nagyszemű, sötét színű ikrahálót, műfüvet (!), vagy sötét mogyoró nagyságú kavicsaljzatot, mert a felnőttek előszeretettel lakmároznak az ikrából. Sűrűn ültessünk finom szálú növényeket, mert ezek között rakják le ikráikat.

Gondoskodjunk egy motoros és egy szivacsszűrőről is. A motorost íváskor a megfelelő víz áramlás előállítása kedvéért használjuk, de amint a lárvák kikelnek, le kell állítanunk, nehogy a kis halakat beszívja. Ide helyezzünk ki az esti órákban 1 vagy 2 párból álló csapatot. Az ívást elindítani néhány óránként hozzáadott kis mennyiségű hideg vízzel is lehetséges, addig, amíg az akvárium teljesen fel nem töltődik.

Az ívás megkezdődése több napig is elhúzódhat és egy két próba ívás vezeti be. Ha hosszabb idő eltelik, akár még etetnünk is kell a tenyészhalakat, de csak nagyon óvatosan és keveset. A nőstények nagyon produktívak, akár 1000 ikrát is lerakhatnak.

Az ikrákból a lárvák 24-28 óra múlva kelnek ki és 3-5 nap múlva úsznak el a kishalak. Az ikrák és a kishalak is érzékenyek az infuzóriára. Indítóeleségnek adjunk frissen kelt sórák naupliuszát.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Üdvözöljük Akvarisztikai, Terrarisztikai, Kerti tavi, valamint Kutya, Macska, Rágcsáló és Madár felszerelés és eledel webáruházunkban!

Webshopunkban mindent megtalál amire szüksége lehet akváriuma és kerti tava felszereléséhez, beüzemeléséhez és folyamatos karban tartásához.

Vegye meg egy helyen kedvencei felszerelését, játékait és eledelét is!

Pécelen belül INGYENES kiszállítást vállalunk minden rendelésre!

Ha nem találod azt a méretű, formájú, színű, márkájú terméket amit szeretnél, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és mi megpróbáljuk beszerezni azt a számodra.

Válogasson termékeink közül: 

Édesvízi akvarisztika:

Terrarisztika:

 • Dekorációk, kilépők
 • Terráriumok, akvaterráriumok, aljzatok
 • Etetők, Itatók, Eledelek
 • Vitaminok, vízkezelés
 • Terrárium- Fűtés, Világítás, Szűrés, Párásítás
 • Terrárium hőmérők és páramérők

Kerti tó:

 • Haltápok,
 • Kerti tó szűrés,
 • Kerti tó levegőztetés,
 • Tó világítás,
 • Tókezelés, talajok,
 • Mocsári és tavi növények

Kutya és macska:

Rágcsáló:

Madár:

Amennyiben valamilyen ön által keresett terméket nem talál, vagy kérdése van a választott termékkel kapcsolatban keressen bátran elérhetőségeink bármelyikén.

Iratkozzon fel hírlevelünkre és kövesse facebook oldalunkat, nehogy lemaradjon folyamatosan megújuló kínálatunkról és Akcióinkról!