Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne' -

Halkaland
3.302 Ft
Menny.:db
Egységár: 3.302,00 Ft/db
Cikkszám: m15
Nem értékelt
Minimum szállítási díj: 1.910 Ft
3.302 Ft
Menny.:db

Leírás

Chamaecyparis lawsoniana 'Ivonne' -
A Lawson-ciprus Északnyugat-Amerikában őshonos, Oregontól Észak-Kaliforniáig. Először európai amerikaiak fedezték fel az oregoni Port Orford közelében, és 1854-től forgalmazták. Andrew Murray (1812-1878) skót botanikus írta le, és egy másik skót botanikusról és kereskedőről, Charles Lawsonról (1795-1873) nevezték el. aki új növényfajok Amerikából Nagy-Britanniába importálásával vált híressé. Ez a ciprusfa volt az egyik felfedezése. Szívós, örökzöld tűlevelű, puha, pikkelyes tűkkel. Talán az egész világon, mérsékelt éghajlaton, széles körben ültetik díszkertekben, és népszerű változatos formái és színei miatt. A tűlevelűek szerelmesei olyan színes fajtákat választanak, amelyek feldobják a sötétzöld cserjék és fák kompozícióit, és még a dekoratív kültéri konténerekben is kitűnnek.

Az Ivonne (végül az Yvonne) fajta friss sárgászöld színű, amely a törzstől a gallyak végéig egyre ragyogóbbá válik. Világos sárga-zöld tűket az év nagy részében megtart. Alakja kúpos és oszlopos, érett állapotban szélesebb alappal. Közepesen gyorsan növekszik.

A fagyállóság magas, de javasoljuk, hogy a magasabban fekvő kertészek színes fajokat telepítsenek a cseh telek legrosszabb időjárási hatásaitól védett helyekre. Amúgy mindig túlélik mindegyiket, de tavasszal csúnyán nézhetnek ki. Tetszés szerint vágható. Minden típusú talajt jól tolerál, de a nedves, enyhén savanyú talajokat kedveli. -29°C-ig fagyálló.
2 l es cserépben. 20/40 cm magas.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek