Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Cupressocyparis leylandii 'Tweeduizendéén' - Leyland ciprus

Halkaland
3.810 Ft
Menny.:db
Egységár: 3.810,00 Ft/db
Cikkszám: m27
Nem értékelt
Minimum szállítási díj: 1.910 Ft
3.810 Ft
Menny.:db

Leírás

Cupressocyparis leylandii 'Tweeduizendéén' - Leyland ciprus
x Cupressocyparis leylandii ‘Tweeduizendéén’ – 2001-es Új Leylandi Ciprus
A 2001-es Új Leylandi Ciprus (x Cupressocyparis leylandii ‘Tweeduizendéén’) egy gyorsan növő, örökzöld örökzöld ciprusféle, mely kapható a VargaKertMór kertészeti webáruházban. Az alábbiakban megtalálhatók a növény főbb jellemzői:
Télállósági Zóna: 6-10 télállósági zóna között ideális, tehát enyhe és mérsékelt éghajlati viszonyok között jól prosperál.
Virágzás Ideje: A Leylandi Ciprus általában nem virágzik, de jellegzetes örökzöld lombozata egész évben díszítő elem a kertben.
Virág Színe: Nincs virágzása, de az örökzöld lombozat élénk zöld színű, hozzájárulva a kert állandó szépségéhez.
Érettségi Magasság: Gyorsan növő fajta, elérheti a 15-20 méteres magasságot is, így ideális választás lehet magasságot igénylő sövényként vagy szoliternövényként.
Szélesség: Terjedelmes növekedése miatt körülbelül 3-5 méter széles teret fog elfoglalni.
Napfény Expozíció: A Leylandi Ciprus napos vagy félárnyékos helyet kedvel, de jó választás lehet a teljes napfényes területekre is.
Ápolás és Metszés: Rendszeres metszésre van szükség, hogy megőrizze a kívánt formát és sűrűséget. A fiatal növényeket érdemes alakítani a kívánt formájukra, majd évente legalább egyszer karbantartó metszést alkalmazni.
Talaj: Jól alkalmazkodik a különböző talajokhoz, de a jó vízelvezetésű talajokat részesíti előnyben.
Öntözés: Mérsékelt vízigényű, de rendszeres öntözésre van szükség, különösen a szárazabb időszakokban.
Betegségek és Kártevők: A Leylandi Ciprus hajlamos lehet gombás betegségekre, például ciprusrozsda, és érzékeny lehet a levéltetvekre. Rendszeres ellenőrzés ajánlott, és szükség esetén gombaölő szerek alkalmazhatók.
Ültetési Távolság: Az egyes növények ültetési távolsága körülbelül 80-100 cm lehet, attól függően, hogy milyen sűrű sövényt szeretne kialakítani.
A 2001-es Új Leylandi Ciprus gyors növekedése és örökzöld lombozata miatt ideális választás lehet a kertje díszítésére és szélvédő sövényként is. Rendelje meg most a VargaKertMór kertészeti webáruházából, és hozza el otthonába a Leylandi Ciprus kertészeti eleganciáját!
4l es cserépben.40/60 cm magas.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek