Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Kerti tó blog

Itt található minden olyan blogunk ami kerti tóval kapcsolatos. Bővebb információért kattints a főcímre.
2023. 01. 03. 18:23:00

Szeretnénk bemutatni pár előtte-utána képet a munkáinkról.

2021. 12. 08. 16:12:00

Ma már szerencsére rengeteg mocsári növény illetve kerti tavi növény közül válogathatunk, legyen szó bármelyik ültetési mélységről. Ebben a blogban ezeknek a növényeknek a virágzási idő alapján való elhelyezésben szeretnénk segítséget nyújtani.

2021. 07. 11. 12:19:00

Egy nyaralás vagy utazás előtt elég sok szervezési munka áll és mindig lemarad valami vagy az utolsó pillanatban kell elintézni.

  • ki eteti a cicát?
  • ki eteti a kutyát?
  • ki fog járni locsolni?

Szerencsére egy kerti tó nem igényel sok előkészületet, de a nyugodt nyaralás érdekében érdemes elvégeznünk pár dolgot.

2021. 03. 05. 14:45:00

Tavasszal mikor már szépen süt a nap, akkor igazán tűkön ül az ember és türelmetlenül várja, hogy kimehessen kertbe végre. Kíváncsian keressük az új hajtásokat a virágoskertünkben és a kerti tavunkban is. A halaink is keresik a sekélyebb részeket, amit gyorsan átmelegít a nap. Kiváló lehetőség egy kis sütkérezéshez.

2020. 11. 28. 21:44:00

Nem tudod, mekkora légpumpát válassz az akváriumodba vagy, hogy van-e rá szükség egyáltalán. Nem tudod mekkora levegőkompresszort válassz a kerti tavadba?

 Igenis van különbség a levegőpumpa és kompresszor között.

Pár sorban szeretnék segíteni nektek, hogy mikor, miért van szükség pluszlevegőztetésre egy akváriumban vagy kerti tóban.

2020. 09. 23. 10:23:09

Egy kerti tó karbantartására azért van szükség, mert ugyan egy természetes vízről beszélünk, mégis be van zárva egy kis helyre a természet. Nagyon gyorsan felhalmozódnak a káros, mérgező anyagok, amiket csak a karbantartással tudunk megelőzni.

Ebben a rövidke blogban szeretnék nektek bemutatni pár fő lépést, ami megkönnyíti a munkátokat. A végeredmény garantált siker és egy szép, gondozott kerti tó ékesítheti a kertet és a kerti tavi növények is meghálják.

2020. 06. 25. 18:12:09

A szivárványos csellék igen felkapottak manapság, mind az akvarisztikában, mind a kerti tó szerelmesei körében.

Ennek köszönhetően, igen sokan érkeztek hozzánk a csellék kerti tavi tartásával kapcsolatos kérdésekkel, ezt szeretnénk ebben a blogban megválaszolni számotokra.

2020. 06. 09. 21:09:18

Sokan csak álmodoznak egy kerti tóról, hiszen nincs akkora kertjük, hogy elférjen benne, vagy nem mernek belefogni az elkészítésébe. A kis helyre és a kísérletezésre megoldás lehet egy dézsa tó készítése.

A korlátozások alatt sokan érkeztetek hozzánk dézsa tó készítésével kapcsolatos kérdésekkel.

Ebben a blogban bemutatjuk nektek, hogy az általunk megálmodott dézsatavat, hogyan készítettük el és kitérünk a gyakran felmerülő kérdésekre is, sőt videó formájában is megtekinthetitek az elkészítés folyamatát.

 

2020. 05. 24. 13:25:11

Halkaland helyett, most jöjjön egy kis Békaland.

A saját kerti tavunk körülbelül egy éve épült, mostanra nagyjából beállt a saját kis ökoszisztémája, mi más is mutathatott volna rá erre, mint egy új lakó, egy béka beköltözése.

Pár napja vettük észre, hogy a béka udvarló szerenádja már nem csak a két házzal arrébb lévő tóból, hanem a saját kis tavunk irányából szól. A hangja alapján valamelyik zöld békára gyanakodtunk, és bár teljesen nem tudtuk megfigyelni, de igen méretes példány, így kecskebéka vagy nagy tavi béka lehet.

Ebben a blogban, néhány hasznos információt és érdekességet szeretnék megosztani veled a kerti tavakban gyakran előforduló békákról és egy kis segítséget szeretnék nyújtani, hogy könnyebben be tudd azonosítani melyik fajjal is van dolgod.

2020. 05. 17. 16:21:46

Sokszor kérdezitek, hogy a megvásárolt vízi növényeket, hogy tegyétek bele a kerti tóba. Elegendő-e a műanyag cseréppel együtt behelyezni a vízbe, vagy a kövek közé beszúrni a növényeket?

Sajnos ennyire nem egyszerű a helyzet, de jó hírem is van, hiszen pár perc munkával ideális közeget alakíthattok ki a kerti tavi növényeknek.

Ebben a blogban az ültetőkosárba történő ültetést fogjuk bemutatni nektek.