Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sciadopitis verticillata - Japán ernyőfenyő

Halkaland
17.780 Ft
Menny.:db
Egységár: 17.780,00 Ft/db
Cikkszám: m111
Nem értékelt
Minimum szállítási díj: 1.910 Ft
17.780 Ft
Menny.:db

Leírás

Sciadopitis verticillata - Japán ernyőfenyő
Általános leírás: A fenyő egy örökzöld tűlevelű növényfaj, amely a fenyőfélék családjába tartozik. Számos fajtája és alfaja létezik, amelyek a világ különböző részein honosak. A fenyők igen fontos szerepet töltenek be az erdőgazdálkodásban és a kertészetben, mivel nagy díszítő értékük van és hasznos faanyagot biztosítanak.

Megjelenés: A fenyők általában magas, karcsú fák, de léteznek kisebb bokros változatok is. Tűleveleik párosával, hármasával vagy ötösével helyezkednek el az ágakon, és színük a sötétzöldtől a kékeszöldig változhat. A kérgük vastag és pikkelyes, ami védelmet nyújt a növénynek a külső káros hatásokkal szemben.

Virágok és termések: A fenyők virágai kevésbé feltűnőek, kicsi és sárgás színűek, tavasszal jelennek meg. A terméseik tobozok, amelyekben a magok találhatók. Ezek a tobozok méretben és formában is eltérőek lehetnek, de mindegyikük fontos szerepet játszik a faj szaporodásában.

Magasság: A növekedési ütemük is eltérő, de általában közepesen gyorsnak mondható. Az optimális körülmények között a fiatal fenyők gyorsabban nőnek, ami előnyös a faipari célokra. A fenyők felhasználása igen sokrétű, ültetik őket parkokban, kertekben és erdőgazdaságokban egyaránt. Dísznövényként szoliterként vagy csoportosan is ültethetők, ahol impozáns megjelenésükkel díszítik a környezetet. Emellett a faiparban is jelentős szerepet játszanak, mivel a fenyőfa erős és tartós, így széles körben használják építőanyagként és bútorok készítéséhez.

Gondozás: A fenyők gondozása viszonylag egyszerű, mivel ellenálló és igénytelen növények. Jól tűrik a szárazságot és a különböző talajtípusokat, de a fiatal példányoknak rendszeres öntözésre van szükségük. Metszeni ritkán kell őket, inkább a sérült vagy beteg ágak eltávolítása javasolt.

Télállóság: A fenyők kiváló télállósággal rendelkeznek, a legtöbb fajuk könnyedén elviseli a hideg téli hónapokat. Néhány fenyőfaj különösen jól alkalmazkodik a zord éghajlathoz, így akár -30°C-os hőmérsékletet is kibírnak. A télállóságuknak köszönhetően a fenyők ideális választásnak bizonyulnak hidegebb éghajlatú területeken.
5 l es cserépben.30/40 cm magas.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek